Cro Ski

Matej Vidović i Klara Stupar slalomski prvaci Hrvatske

21.03.2018

Matej Vidović po treći puta i Klara Stupar po prvi puta s naslovima slalomskih prvaka države nakon današnjih utrka FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu (CRO).

Do trećeg naslova slalomskog prvaka Hrvatske, Matej je došao na vrlo suveren način pobjedivši u slalomskoj utrci na Sljemenu. Vodio je i nakon prve vožnje s vremenom 1:01.46 na iznimno teškoj stazi prve vožnje, koju je postavio Ante Kostelić. Čak 31 skijaš nije uspio završiti prvu vožnju. Svoju dominaciju potvrdio je i u drugoj vožnji, na stazi koju je postavio Goran Vidović. S vremenom 2:09.15 Matej je utrku završio ispred drugoplasiranog Alberta Popova iz Bugarske.

Trećim mjestom utrke, s +0.73 stotinke zaostatka za Vidovićem, naš Elias Kolega osvojio je drugo mjesto na državnom prvenstvu, a četvrtim mjestom Filip Zubčić osvojio je treće mjesto Prvenstva Hrvatske.
Od naših ostalih predstavnika Natko Zrnčić Dim utrku je završio na 9., a Samuel Kolega na 12. mjestu. Istok Rodeš, Mateo Rački i Dominik Sučec nisu završili prvu vožnju,

Klara Stupar do prvog naslova slalomske prvakinje Hrvatske došla je drugim mjestom na utrci uz +1.38 sekundi zaostatka za pobjednicom utrke Matilde Minotto (ITA). Treće mjesto utrke zauzela je naša Ida Štimac, koja nije uspjela zadržati vodstvo iz prve vožnje te je završila s +2.29 sekundi zaostatka za pobjedničkim vremenom. Tim plasmanom Ida je u poretku državnog prvenstva zauzela drugo mjesto, a treće mjesto državnog prvenstva osvojila je Maja Fučak (+ 13.08).
Petra Dragičević nije završila prvu vožnju, a Edita Merenić utrku je završila na 7. mjestu.

Rezultati skijaši

Rezultati skijašice